Blindspot voor OFM

Dé omnichannel multibrand store voor mannen

Lees hier hoe wij voor OFM een vertaling hebben gemaakt van hun succesvolle retailconcept naar een online merkbeleving, waar service en gemak centraal staan.

Business impact

1

platform

3

Front-ends

+40%

Omzet

21

Winkels

OFM. (voormalig Only for Men) heeft een trouwe schare klanten. Hun loyaliteit is voornamelijk te danken aan een zeer persoonlijke benadering in de winkels. Deze benadering hebben we vertaald naar een contentstrategie waarbij inspiratie wordt aangeboden op basis van gelegenheden, dresscodes, trends en events. Daarbij is een belangrijke factor dat de fysieke winkel en de online shop elkaar aanvullen, waardoor beide worden versterkt en een echte omnichannel beleving wordt gecreëerd.

De persoonlijke ervaring en aandacht in de winkel, wordt doorgetrokken in de online winkelbeleving

Gepersonaliseerde gebruikerservaring
Met de gebruikte (PWA) technologie, worden zoekresultaten gepersonaliseerd, kan merchandising speciaal voor jou worden getoond en kunnen aanbevelingen worden gedaan op basis van jouw voorkeuren en eerder bezoek aan de website. Verder zijn er door deze technologie allerlei mogelijkheden om de functies van je mobiele device te integreren. Denk aan notificaties op basis van je locatie of de mogelijkheid om de webshop offline te laten functioneren. Dit alles tilt de klantreis naar een hoger niveau en vergroot de klantloyaliteit.

Mensperience, een hoge mate van serviceverlening
Voor het design van de nieuwe digitale flagship store voor OFM. hebben we ter inspiratie verschillende fysieke winkels bezocht. OFM. telt vier Mensperience Stores: fysieke flagship stores waar niet alleen ruimte is voor een omvangrijke collectie kleding maar ook voor lifestyle artikelen, persoonlijke verzorging en een atelier waar je kleding vermaakt kan worden terwijl je geniet van een hapje en drankje in het Mensperience Café. Deze hoge mate van serviceverlening diende als inspiratie voor het design van de webshop. Dit heeft geleid tot een toegankelijk en inspirerend webdesign.

Conversie optimalisatie vs merkidentiteit
Tijdens het creëren van de interactie ontwerpen en user-flows, hebben we gebruik gemaakt van ‘persuasive patterns', ofwel patronen en interacties waarvan bewezen is dat ze de bezoeker positief beïnvloeden om te converteren. Met behulp van deze patronen en de nieuwe merk identiteit hebben we een concept ontwikkeld voor de nieuwe website voor OFM.. Vervolgens zijn gebruikerstesten gedaan en de directe learnings die hier uit voort zijn gekomen hebben we in het nieuwe design verwerkt. Dit zien we terug in groei van conversie en een groot aantal terugkerende bezoekers op de site. De nieuwe e-commerce omgeving lost de ambitie in van OFM., om ook online hoogstaande serviceverlening te bieden en het aantal bezoekers en online omzet te laten groeien.

Meer info?
Wil je meer informatie over een omnichannel multibrand store? Neem contact op met Bram Birkhoff!

De impact voor OFM.

Met de nieuwe online shops is OFM. een echt omnichannel merk waarbij online en offline elkaar aanvullen en versterken.

  • Gepersonaliseerde content.
  • Integratie mobiele functionaliteiten.
  • Webshop werkt ook offline
  • Eenvoudig alle winkelvoorraden checken.