Flexso voor Ampleon

Vlotte go-live op elk continent

In 2015 ging de Nederlandse chipfabrikant Ampleon solo, na jaren onder de vlag van Philips en later NXP Semiconductors te hebben geopereerd. Met kantoren verspreid over drie continenten en een divers personeelsbestand van 1.600 medewerkers, was een gestroomlijnde HR-aanpak van essentieel belang. Samen met Flexso en SAP SuccessFactors heeft Ampleon haar HR-transformatie tot een succes gemaakt.

One version of the HR thruth
Ondanks een ERP-implementatie in 2017 ontbrak het aan een volwaardig HR-informatiesysteem. Manuele processen en Microsoft Access waren de standaard, met privacy, security en gebrek aan real-time inzichten als uitdagingen.

De oplossing: SAP SuccessFactors met Flexso
In 2022 koos Ampleon voor een allesomvattend platform en organiseerde speeddates met implementatiepartners. SAP SuccessFactors, met Flexso als implementatiepartner, kwam als de beste keuze naar voren.

De impact op Ampleon

  • Empowerment en tijdsbesparing: het medewerkersportaal biedt self-service mogelijkheden, dat tijd bespaart en de engagement verhoogt.
  • Snelle managementbeslissingen: managers hebben real-time inzicht in HR-data over alle locaties, waardoor ze sneller en beter geïnformeerd beslissingen kunnen nemen.
  • Automatisering en centralisering: één centrale HR-database elimineert dubbele gegevens en zorgt voor een altijd up-to-date systeem.
  • Efficiënt performance management: van Word naar een online systeem, waardoor werknemersdoelstellingen eenvoudiger kunnen worden bijgehouden.
  • Het geheim tot succes: goede voorbereiding, strakke coördinatie, en hoge betrokkenheid van het hele team.

Ampleon blikt tevreden terug op de implementatie, benadrukkend dat een grondige voorbereiding, een toegewijde HRIS-coördinator, en betrokken key users de sleutels tot succes waren.

De expertise en openheid van het Flexso-team was subliem.

Op tijd en binnen budget met SAP SuccessFactors
Het platform, dat ‘My HR’ werd gedoopt, ging op tijd live en binnen budget. Naast Employee Central gebruikt Ampleon vandaag ook de module Performance and Goals. Binnenkort – veel sneller dan initieel ingeschat – komt daar Compensation bij.

Het SAPSuccessFactors -project bij Ampleon was een sterk staaltje teamwork tussen klant en haar SAP Partner Flexso. De wereldspeler in RF-technologie verving manuele HR-processen en een MS Access-database door het SuccessFactors HRIS-platform binnen tijd én binnen budget.

De succesfactoren

  • Een grondige voorbereiding
  • Een fulltime HRIS-coördinator
  • Betrokken key users
  • De Flexso Accelerator voor SuccessFactors
  • De kennis, openheid en motivatie van Flexso

Meer info?
Wil jij ontdekken hoe Ampleon met SAP SuccessFactors en Flexso zijn HR-processen transformeerde en efficiëntie wereldwijd stimuleerde? Neem dan contact op met Bjorn Kemerink.